Calamarcets farcits amb acompanyament de patates
Ingredients
- Setze calamarcets mitjans.
- 300 gr. de llonganissa crua.
- Un quilo de patates.
- Una ceba mitjana de Figueres o blanca.
- Un tomacó molt madur.
- Una culleradeta de sucre.
- Un grapat de pinyons.
- Un ou sencer.
- Pa ratllat.
- Una culleradeta de farina.
- Una cabeça d'alls.
- Un raget de vermut.
- Oli, sal, i uns escuradents.
Elaboració
Després de netejar els calamarcets, els retirarem.
Prepararem un sofregit amb un raget d'oli, sal, la ceba, el tomàquet, la culleradeta de sucre, els allets pelats, el vermut i els pinyons.
Farem una pasta amb l'ou sencer, la llonganissa crua, una mica del sofregit, i el pa ratllat.
Farcirem amb aquesta pasta els calamarcets. Els retirarem.
Posarem a la cassola que hem fet el sofregit, els calamarcets, i afegirem una mica de brou de peix (pot ser de pot o fet nostre), i deixarem que bulli fins que veiem que els calamarcets estan tous i degudament cuits. Una estoneta abans, hi posarem les patates fets a trocets.
Notes
És un excel·lent segon plat.
Podem afegir-hi també uns pèsolets.
Comparteix aquesta recepta: