Sancocho

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Dominicana, República
Dificultat: Mitjana

Ingredients

12 racions

Elaboració

1. Comencem posant la carn de boví en un bol gran. Afegim el suc de llimona i assaonem amb el julivert o coriandre, l'orenga, la picada d'all i 1 culleradeta de sal.
Barregem bé i deixem marinar per una hora.
2. En una olla gran, escalfem l'oli a foc alt i hi incorporem la carn de boví; cuinem fins que dauri.
3. Afegim el pollastre i el blat de moro i cuinem remenant per un parell de minuts.
4. Abaixem el foc a mig i hi aboquem 2 litres i mig d'aigua. Cuinem a foc lent fins que arrenqui a bullir.
5. Un cop que l'aigua comenci a bullir, hi afegim l'auyama, el plàtan tallat i els tubercles (nyam, yautía i iuca). Ratllem o raspem amb un ganivet el plàtan sencer per a convertir-lo en polpa i l'afegim a l'olla.
6. Deixem coure a foc baix, tapat, fins que els últims ingredients afegits estiguin ben cuits, s'hauria d'haver espessit una mica. Si s'asseca massa, afegirem aigua segons calgui.
Assaonem amb mitja culleradeta de sal o al gust.
7. Retirem del foc i servim acompanyat d'arròs blanc i unes rodanxes d'alvocat. També es pot presentar amb salsa picant a un costat del plat o, encara millor, amb agre de taronja dominicà.

1h 25min

Notes

Els queviures essencials del sancocho són la iuca, el plàtan i l'auyama. Si no en tenim algun, utilitzarem una quantitat proporcional de iuca, plàtan i auyama dels que no tinguem.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se