Limoncello, 35% vol

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Itàlia
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 10 llimones
  • 1 litre d'alcohol de 96°
  • 2 quilos de sucre
  • 1820 ml d'aigua

Elaboració

Netejeu les llimones amb aigua i un fregall. Amb un pelador de patates treure'm la pell de les llimones, només la part groga, ja que el blanc amarganteja. Les posarem en un pot de boca ample junt amb el litre d'alcohol.
Taparem el pot amb un drap i una bossa fosca i ho deixarem 40 dies a "sol i serena".
Passat el temps de maceració, filtrarem l'alcohol i prendrem nota acurada de la quantitat resultant i reservem.
Farem un almívar amb l'aigua i el sucre. Amb 10-15 d'ebullició n'hi ha prou. Deixeu que es refredi un dia.
Barrejar l'alcohol macerat amb l'almívar i posar en botelles. Servir molt fred.

Notes

- Ull, vigileu que les llimones siguin d'un arbre de confiança, les que es venen a botigues sovint porten una capa de brillantor que amarganteja.
- La quantitat de sucre que hi posarem és important. Aquesta beguda se serveix molt freda, de congelador i, si no poseu prou sucre, se us congelarà. Per fer l'almívar calculeu 750-1000 g de sucre per litre d'aigua.
- Les quantitats d'aquesta recepta estan calculades per fer un licor de 35°, però ho podeu fer al volum que més us agradi. A l'apartat "trucs" us deixo la manera de fer les proporcions: https://www.receptes.cat/trucs/taula_de_proporcions_per_fer_licors.html.
- L'alcohol que farem servir és "alcohol de boca" o etílic, difícil d'aconseguir al nostre entorn i sovint molt car. Es troba en algun país de parla catalana, en garrafes de 5 l a un preu raonable


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1488 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: