Musclos en escabetx
Categoria:
Peixos i mariscos
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 2 quilos de musclos grossos
- una cabeça d'alls
- 4 branquillons de farigola
- 2 branquillons de romaní
- 4 fulles de llorer
- 1 culleradeta de pebre vermell dolç
- Pebre negre en gra
- 250 cc d'oli d'oliva
- 200 cc de vinagre de vi
Elaboració
Els musclos:
Rentaren bé els musclos i els posarem en una olla tapada, sense aigua. Els bullirem fins que s'obrin. Vigilarem que no quedin crus. Els podem anar traient a mesura que es couen amb unes pinces. Els deixarem en una escorredora fins que estiguin freds.
Els trèiem de la closca i amb una tisoreta tallem les barbes. Reservem.
L'escabetx:
En una paella posarem l'oli a foc baix
Pelarem la meitat d'alls i els laminarem. Posarem els alls a la paella, meitat laminats i meitat amb pela. Posem la farigola, el romaní, el llorer i els grans de pebre negre. Ho deixarem confitar a poc a poc fins que veiem que les làmines d'all agafen un color ros. En aquest punt apujarem el foc al màxim. Quan bulli l'oli, hi tirem la culleradeta de pebre vermell, sense deixar de remenar i tot seguit hi aboquem el vinagre. Donem dues voltes i tirem tot el preparat per sobre els musclos.
Aquest plat es fa d'un dia per l'altre.
30min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2234 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.