Sardines en escabetx

Ingredients

  • 1 quilo de sardines
  • 1 pastanaga gran a rodanxes
  • 1 ceba tallada en cèrcols
  • 1 pebrot vermell
  • 4 fulles de llorer
  • 1 bitxo
  • 1 cap d'alls
  • 2 culleradetes de pebre roig
  • 1 vas de vinagre i 3 d'aigua (proporció 1 : 3)
  • oli d'oliva
  • 1 ramet de farigola
  • 1 ramet d'orenga
  • 1 ramet de romaní.

Elaboració

Es fregeixen les sardines, amb farina o sense, el que més agradi, a mi m'agraden sense.
En el mateix oli es fregeixen els alls, la pastanaga, 1 ceba tallada en cèrcols i el pebrot vermell, quan les verdures estiguin toves s'afegeixen les espècies, es retira la paella del foc i s'agrega el pebre roig, el vinagre, l'aigua i una pastilla de brou de peix, es posa de nou al foc i es bull tot junt durant 5 minuts.
Cobrir les sardines fregides, amb aquesta marinada i deixar reposar almenys 24 hores.

Notes

A les 24 hores ja es poden menjar, però són més saboroses si esperem 48 hores.
Aquest escabetx admet moltes variacions pel que fa a les herbes aromàtiques i el tipus de vinagre que s'utilitza. En lloc de sardines de vegades escabetx verat, musclos, tonyina o fins i tot pits de gall dindi a daus.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1787 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: