Dorada a l'escabetx de taronja
Categoria:
Peixos i mariscos
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 Dorada de mida mitjana
- 2 Taronges
- 3 Alls
- 2 Fulles de llauré
- Oli d'oliva verge
- Sal i pebre blanc
2 racions
Elaboració
Es neteja la dorada, se li treu l'espina i es fan dos filets. Se'ls hi posa sal i pebre. Es posa oli d'oliva verge en una paella i quan està calent es posen els filets de dorada a fregir. Quan està doradeta es treu i es reserva a part.
Es treu el suc de les dues taronges. Amb la pell d'una taronja, es treu la part blanca i es fan dauets.
En l'oli de fregir les dorades es posen els alls sense pelar i les fulles de llauré. Es deixa que vagi fregint lentament i als cinc minuts se li afageig els dauets de pell de taronja. Quan comencen a dorar-se, se li afageig el suc de les dues taronges. Es deixa que redueixi el suc una quarta part. Se li afageix els dos filets de dorada i es deixa fer-se a foc lent durant uns 10/15 minuts.
Es pot servir calent o tevi.
1h
Notes
Per emplatar: en un plat pla es posa el filet de dorada, una cullarada sopera de dauets de taronja per sobre i dues cullerades de l'escabetx al boltant del filet.
Etiquetes: Dorada Peix Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2746 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.