Crema de carbassa amb turmes de xai, i crostons de pa fregit
Ingredients
- Tres litres de brou de pollastre casolà
- 400 grams de carbassa
- Dues patates mitjanes
- Dues turmes de xai
- Dues llesques de pa de pagès mitjanes
- Oli d'oliva
- Sal
- Farina
- Nata líquida per muntar
Utensilis
Una paella gran
Una paella mitjana
Dues safates planes amb un paper de cuina
Una batedora elèctrica
Un colador xinès
Una aranya de filferro
Quatre plats fondos
Un cullerot
Una olla mitjana
Un ganivet pel pa
Elaboració
Primerament, fem tres litres de brou de pollastre com explico a la meva recepta, i un cop fet el colem i el reservem en la mateixa olla en que l'hem fet.
Tot seguit, tallem les llesques de pa en cuadrets regulars, i els fregim en una paella gran amb oli d'oliva fins que estan daurats, i seguidament els reservem en una safata plana amb un paper de cuina.
(Quan comprem les turmes, demanem que ens les netegin i ens les filetegin).
Seguidament, salem i enfarinem les turmes, i les fregim amb oli d'oliva dos minuts per cada cara, i un cop fregides, les reservem en una safata plana amb un paper de cuina.
En el moment de fer la crema, posem l'olla al foc i hi afegim les patates tallades a trossos regulars, i la carbassa també tallada a trossos, i deixem que cogui tot plegat, fins que estigui ben cuit. A continuació, passem la batedora elèctrica amb l'ajuda del colador xinès, a l'olla on acabarem de fer la crema, i tot seguit hi afegim les turmes i acabem de passar la batedora elèctrica, corregim de sal i hi afegim un raig de nata líquida, i deixem que s'acabi de coure tot el conjunt durant uns deu minuts més abans de servir-ho a taula en quatre plats fondos, amb uns crostons de pa fregit pel d'amunt.
Notes
Per comprar les turmes, sempre és millor encomanar-les a la carnisseria on acostumem a comprar la carn de xai.
Comparteix aquesta recepta: