Petxines de pelegrí farcides amb secret de porc, tòfona i gírgoles, gratinades

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

6 racions

Utensilis

Sis closques de petxina de pelegrí, buides i netes
Una paella gran
Una paella mitjana
Un cassó gran
Un cassó petit
Un pinzell
Un batedor de varetes
Una cullera de fusta
Un ratllador petit
Una placa pel forn amb paper sulfurat

Elaboració

Quan anem a comprar el secret de porc, demanem que ens el passin per la trinxadora juntament amb un tall de cansalada sense la cotna, i ho reservem.
Seguidament, en una paella amb oli d'oliva, posem a fregir la ceba i l'all ratllat, i quan ja estan mig fregits, i afegim la carn, les gírgoles picades a ganivet, mig cullerot de tomàquet, mig got de vi blanc ho coem a foc baix, i tot seguit hi afegim un cullerot de beixamel feta com explico a la meva recepta, hi afegim la tòfona ratllada, ho remenem tot amb la cullera de fusta, i ja ho podrem retirar perquè reposi una mica abans d'omplir les petxines.
Seguidament, agafem les closques de les petxines, les untem amb la mantega fent servir un pinzell, i les posem a la safata de forn, amb un paper sulfurat.
Amb una cullera sopera, anem omplint les petxines amb la farsa, i un cop plenes hi afegim formatge ratllat i dos nous de mantega en cadascuna de les petxines, i les posem en el forn a 180º, fins que veiem que ja són ben daurades, i ja les podrem servir a taula.

1h


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se