La salsa Beixamel
Categoria:
Salses
Tipus de plat: Salsa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Mitja ceba ratllada
- Mantega
- Sal
- Nou moscada
- Farina
- Un litre de llet sencera calenta
6 racions
Utensilis
Un vatedor de varetes.
Un colador xinès.
Una batedora elèctrica.
Un colador fí
Una llengua de plàstic
Elaboració
En un cassó, posem a escalfar la llet, i quan és calenta, la reservem.
Tot seguit, en una cassola amb mantega, saltem la ceba ratllada, sense que s'acabi de daurar. A continuació, espolsem amb farina, (segons la quantitat de beixamel, que vulguem fer), i tot seguit, afegim la llet calenta, tot anant remenant amb el batedor de varetes.
Seguidament, passem la batedora elèctrica, i ho passem pel colador xinès, i tot seguit la passem per un colador fi, a un altre cassó, on l'acabarem de fer, i seguim remenant-ho. Després, corregim de sal i afegim un pessic de nou moscada, i quan la tenim al nivell d'espessor que desitgem, ja la tenim llesta per fer servir.
40min
Notes
Un detall que cal tenir en compte, és que quan posem l'aliment que sigui a gratinar, a més de la beixamel i el formatge ratllat pel damunt, si hi afegim unes nous de mantega, el gratinat ens quedarà més flonjo i brillant.
Etiquetes: L'enigmàtic món de les salses Beixamel amb ceba Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4480 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.