Mousse de nabius

Els nabius són una bona font de vitamines C i K, manganès i fibra i són baixos en sucre, com la majoria de fruits del bosc. A més, són abundants en polifenols (flavonoides, àcid benzoic i àcid ursòlic), que són els responsables de la seva capacitat antioxidant i antiinflamatòria. Dins dels flavonoides trobem un pigment anomenat antocianina, que els hi dóna el color blau, porpra i vermell.

Categoria:
Típica de: França → Alsàcia
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 100 g de nabius
  • 50 g de sucre
  • 1 g d'agar agar
  • 125 g de iogurt natural
  • 1 clara d'ou

Elaboració

Amb una batedora, barregeu els nabius amb l'agar-agar i 30 g de sucre.
Poseu aquesta mescla sobre el gas fins que bulli i, a poc a poc, afegiu el iogurt mentre barregeu. Col·loqueu fora del foc.
Bateu la clara d'ou amb una batedora i després afegir els 20 g de sucre restants.
Procedir a la barreja: incorporar la merenga amb la preparació de nabius, barrejant suaument per no trencar el blanc. Aboqueu-ho tot en gots i deixeu-ho a la nevera com a mínim 2 hores.

Notes

Pot passar que les mousses surtin amb una mica de suc al fons dels gots, però això no suposa cap problema.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

349 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: