Arròs amb llamàntol

Categoria:
Recepta per
Típica de: Espanya → Amposta
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Utensilis

Cap, sols la thermomix.

Elaboració

Primer prepararem el brou:
A la thermomix, posarem un raig d'oli i el deixarem escalfar 2 minuts a temperatura Varoma.
Afegirem 1 gra d'all i les gambes, triturarem tot a velocitat 6 uns segons i ho deixarem sofregir una mica amb la thermomix a temperatura Varoma, afegirem els peixos que tinguem (no fan falta molts, jo aquesta vegada havia 1 cap de lluç, pells de bacallà, 2 betes, 3 galeres, 6 o 7 peludes) afegirem 1.5 litres d'aigua, sal i ho deixarem coure a la thermomix per espai de 30 minuts a temperatura Varoma, si surt per dalt del bocal, ja que anar jugant amb les temperatures 100 º i Varoma.
Colar aquest brou i reservar.
Rentar la gerra de la thermomix.
Partir per la meitat el cap del llamàntol (ha d'estar viu) i la cua partir-la en rodanxes. Treure de dins del cap (això dóna fàstic) el cervell i reservar, cal recollir també tots els sucs que deixa anar la bestiola al partir.
Posem ara a la thermomix, la ceba, el cervell de l'animalet, els sucs, els tomàquets i els grans d'all que ens queden i ho triturem ben fi, afegim un raig d'oli i deixem que es sofregeixi bé, jo ho poso a velocitat 3. Quan ho veiem al nostre gust li afegim l'arròs baixem la velocitat a 1 i el sofregim una mica també, hi afegim el pebre vermell dolç, deixem que de dues voltes la thermo i ja li podem afegir el brou. Quant falte la mitad del temps incorporeu el llamàntol.
A partir d'aquí ja va a gustos, hi ha que li agrada caldós, a altres sec, ia altres melós. El punt de l'arròs també va a gustos, jo amb 20 minuts de thermomix ho trobo passat. El meu punt és sobre uns 15 minuts. A si que, anar mirant pel vocal fins a trobar el puntet que agrada a cada un.

1h

Notes

De receptes d'arròs amb llamàntol hi ha diverses maneres de fer-les, aquesta meva és com la hi vaig veure fer a un mariscador amic meu, ell té la seva caseta al mar, dins del mar ... i allí es couen sempre els millors mariscs i peixos, acabats de sortir de l'aigua.
Encara que ell va utilitzar una olla enorme per fer l'arròs, jo com sempre vaig per lliure vaig utilitzar la meva thermomix.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se