Bescuit de plàtan i xocolate

Ingredients

  • 3 ous
  • 1 iogurt
  • 1 mida de iogurt de farina de blat blanca
  • 1 mida de iogurt de farina d'espelta blanca
  • 1 mida de iogurt de farina d'avena (jo la faig triturant els grans d'avena amb la Thermomix fins que es fan pols)
  • 1 mida de iogurt d'oli de gira-sol
  • 1 sobre de rent tipus Royal
  • 1 mida i 1/2 de iogurt de sucre moré
  • 2 plàtans madurs xafats amb una forqueta
  • 3 grapats de gotes de xocolate per a fondre (jo en vaig posar unes que han portat noves a Mercadona)
  • Un pessiguet de sal marina

Elaboració

Jo vaig fer tota la mescla amb la Thermomix, però es pot fer també a mà o amb varetes elèctriques. Batem els ous amb el sucre fins que canvie de color; hi afegim el iogurt i l'oli i ho continuem batent; després hi incorporem les farines, la sal i el rent en pols. Ho mesclem tot bé, xafem el plàtan amb una forqueta i l'afegim a la mescla. Després posem les gotes de xocolate i ho mesclem amb suavitat.
Folrem un motlle de plumcake amb paper de forn i, sense greixar-lo, hi aboquem la mescla (jo la vaig abocar tota de colp i no sé si per aquesta raó se'm va quedar el xocolate baix de tot; la propera vegada provaré d'abocar la meitat de la mescla i després espolsar un poc de farina i acabar de posar tota la massa. Crec que d'aquesta manera, la farina forma una pel·lícula que no deixa que s'enfonse el xocolate; ja fa temps que ho vaig llegir no sé on, però no ho havia experimentat mai).
El forn ha d'estar ben calent; jo el pose al màxim i quan hi fique el bescuit l'abaixe a 170ºC o 180ºC (depenent del forn); ha d'estar una hora i només per baix. En eixe moment se suposa que si punxes el bescuit amb una agulla de punt, ha d'eixir neta. Es desmotlla molt fàcilment gràcies al paper que fa que no s'enganxe. Aquest bescuit és un dels meus favorits per la humitat que adquireix i també per la combinació de plàtan amb xocolate, que és deliciosa. Espere que vos agrade.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4730 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

5 comentaris:

Nani Nolla diu:
Aquest el faré perquè el plàtan en pastís i la xocolata m'encanten.
Teresa Vives Mariné diu:
Ha de ser mmolt bo. Provaré de fer-lo. M'agraden les teves receptes.
Asela Masià diu:
Moltes gràcies, Vima.
Joan Corminas diu:
Hola Asela, l'he fet i ha quedat perfecta, el plàtan en comptes de aixafar, l'he fet a dauets, la xocolata l'he mullat en aigua i seguidament ho he passat per farina i ho he barrejat en l'últim moment molt suaument, m'ha quedat bén repartit en tot el pa de pessic. Una abraçada
Asela Masià diu:
Joan C, m'alegre que hagues fet una de les meues receptes, la veritat és que és un dels meus bescuits favorits. Jo també l'he fet més vegades i el truquet perquè el xocolate no s'afone és aquest que tu expliques. Ho he comprovat. Una abraçada.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: