Púding de plàtans amb melindros i formatge

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Vuit melindros
  • Quatre plàtans
  • Set ous
  • Mig litre de llet sencera
  • 300 grams de formatge tipus Philadelphia
  • 150 grams de sucre
  • Una pell de llimona
  • Una pell de taronja
  • Una branca de canyella
  • Vi de missa
  • Caramel líquid de la marca Royal

10 racions

Utensilis

Una safata fonda pel forn
Una pudinera
Dos fulls de paper de diari
Una cassola fonda
Una batedora elèctrica
Una safata plana de porcellana
Una espàtula metàl·lica plana

Elaboració

Primerament, en el fons d'un motlle per fer púding escampem el caramel líquid, i tot seguit esmicolem els melindros, els reguem amb el vi de missa, i tot seguit els cobrim amb els plàtans pelats tallats a rodanxes.
Seguidament, fem bullir la llet amb: el sucre, la pell de llimona, la pell de taronja i la branca de canyella, i quan ja ha bullit, ho deixem refredar.
A continuació, retirem les pells i la canyella, afegim el formatge per untar i els ous, passem la batedora elèctrica, i tot seguit ho afegim en el motlle amb la resta d'ingredients.
Tot seguit, fiquem dos fulls de paper de diari en el fons de la safata pel forn, hi posem el motlle al damunt, i omplim la safata fins a tres quartes parts del motlle amb aigua, i ho enfornem a 180º, uns quaranta cinc minuts, i quan clavem un escuradents i surti net, voldrà dir que ja és cuit, i ho deixem refredar en el marbre de la cuina, per ficar-ho seguidament a la nevera al menys una hora i ja ho podrem desclavar, el tallem en trossos d'un dit de gruix, i ja ho podrem servir a taula amb la safata de porcellana.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1953 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: