Bescuit de xocolata

Ingredients

  • 120g de mantega
  • 125 de xocolata negra
  • 75g de xocolata blanca
  • 140g de sucre
  • 4 ous mitjans
  • 125g de farina de blat
  • 8g de llevat Royal

Utensilis

Batedora elèctrica de varetes

Elaboració

En un bol poseu les dues xocolates trocejades i la mantega a bocins. Poseu una olla amb tres dits d'aigua al foc, quan bulli, afluixeu el foc al mínim i col.loqueu-hi el bol damunt perquè es fonguin els ingredients. Deixeu temperar. Hi ha qui ho fa amb el microones però a mi m'agrada més fer-ho així per evitar que es pugui cremar la xocolata.
Unteu el motlle amb mantega, enfarineu i retireu-ne l'excés. Reserveu.
Passeu la farina i el llevat per un sedàs. Reserveu.
A un altre bol poseu els ous i el sucre; bateu-los amb la màquina de varetes fins aconseguir una massa ben esponjada, aproximadament 6 minuts.
Aboqueu la barreja de xocolates i mantega (que no estigui calenta) a dins l'emulsió dels ous batuts; lentament i remenant amb suavitat.
Aneu incorporant la farina i el llevat amb moviments suaus i envoltants fins integrar tots els ingredients.
Aboqueu la massa dintre del motlle.
Enforneu a 180º C durant uns 30 o 35 minuts.
Desmotlleu en calent. Quan sigui fred, cobriu amb sucre glas.

Notes

Aquest matí l'he fet per primera vegada i està boníssim. He tret la recepta del següent link: webosfritos.es ; val la pena donar-li una ullada doncs té unes receptes fantàstiques.
Jo he augmentat proporcionalment els ingredients perquè em sortís més gran; l'he tingut 35 minuts a 180º i desprès, amb el forn apagat, l'he deixat 10 minuts més a dintre; però compte, perquè al augmentar els ingredients ha quedat més gruixut i per això he necessitat uns minuts més de cocció.


Recepta de cuina de Bescuit de xocolata

Mireu que esponjat

Recepta de cuina de Bescuit de xocolata
Recepta de cuina de Bescuit de xocolata

Abans d´empolvorar-lo...

Etiquetes:         Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

6059 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

4 comentaris:

Mireia Mateu diu:
Alicia, vaig fer aquest pastis i em va quedar boniiisssiimm. Vaig fer-lo amb una petita variació, no hi vaig posar xocolata blanca (penso que es massa greix) i hi vaig afegir ametlles picades.
Alícia Ribot i Sabaté diu:
Hola Mireia, celebro que el bescuit de xocolata t´hagi quedat tant bó, a mi també m´agrada fer petites variacions a les receptes per adaptar-les al meu gust. Ara jo el vull tornar a fer afegint-li bocins de taronja confitada i, per contrarestar, li posaré menys sucre. Encabat m´ho apunto tot a una llibreta.
Jo no sóc gaire amant de la xocolata blanca, malgrat tot, haig de confessar que en aquest cas és el toc que l´acaba d´amorosir; si algún dia ho proves ja ens ho diràs.
Una abraçada. Alícia
Joan Cirera diu:
Bon dia Alicia: Ahir vaig preparar el pastís de la teva recepta i fa molt bona pinta. Avui ens el menjarem per dinar. Jo com a variant, a la xocolata hi vaig barrejar un raig de cointreau, que als pastissos de xocolata i dona un sabor especial. Gràcies per la recepta.
Alícia Ribot i Sabaté diu:
Hola Joan, he estat uns quants dies absent i no havia llegit el teu missatge. Bona idea la de posar un raig de Cointreau al bescuit de xocolata; hi ha de quedar molt bé. Demà jo en vull fer un i ho provaré. Gràcies pel teu comentari.

Afegir comentari
 

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: