Coca de pasta de full amb calçots i xixorrites

Ingredients

  • Quatre plaques de pasta de full individuals de La Sirena
  • La part blanca de vuit calçots
  • 400 grams de xixorrites
  • Oli d'oliva
  • Vuit tomàquets vermells de mida grossa
  • Farina
  • Sal

4 racions

Utensilis

Un corró per estirar la pasta de full
Un corró per punxar la pasta
Una safata de cartró amb blonda
Una safata per anar al forn
Paper sulfuritzat pel forn
Un pinzell per pintar la coca

Elaboració

Primerament, netegem els calçots els tallem en rodelles i els reservem.
Seguidament, tallem els tomàquets en rodelles no massa fines i els reservem.
En una paella amb oli d'oliva i un polsim de sal, fregim els calçots a foc ben baix i els reservem. Tot seguit, espolsem amb farina el marbre de la cuina perqué no s'enganxi la pasta de full. Un cop estirada la pasta, la punxem amb el corró i la cobrim amb les rodelles de tomáquet.
Seguidament, escampem els calçots per tota la superfície de la coca i tot seguit, escampem les xixorrites. A continuació enfornem les coques a 180º fins que la pasta de full estigui daurada.
Quan traiem les coques del forn, amb l'ajud d'un pinzell, les pintem pel damunt amb oli d'oliva i ja les podrem treure a taula amb la safata i la blonda.

1h

Notes

Aquesta coca, també la podem fer amb porros o ceba tendra.
Si aneu a les meves receptes, veureu la recepta " macarrons amb xixorrites " on explico el que eran les xixorrites a l'època de la postguerra civil espanyola.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3552 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: