Hummus
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Amanida
Típica de: Orient Mitjà
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- 500gr de cigrons cuits
- 3 cullerades de tahini
- 2 alls
- el suc d’1 llimona
- 60ml. d’oli d’oliva extra verge
- pebre vermell dolç
- un xic de pebre vermell picant
- un xic de pebre negre
- comí mòlt
- suc de la cocció dels cigrons (o en el seu defecte aigua)
- sal
- pa de pita
- pastanagues
- endívies
4 racions
Utensilis
Trituradora
Elaboració
-Posar aquests ingredients en un bol: els cigrons, el tahini, l’all laminat, el suc de la llimona, l’oli, els tres pebres, el comí i la sal; batre amb el minipímer alhora que anem incorporant lentament suc de la cocció dels cigrons fins aconseguir la densitat desitjada; ha de mantenir la consistència. Afinar de sal i reservar a la nevera.
-Pelar les pastanagues i fer-les a bastonets. Desfullar l’endívia.
-Quan voldrem servir l’hummus el posarem en bols individuals; l’aplanarem amb la cullera fent un solc en espiral i l’amanirem amb un fil d’oli. Posarem pebre vermell dolç dintre d’un colador fi i l’empolvorarem lleugerament. Finalment el guarnirem amb les fulles d’endívia, els bastonets de pastanaga i triangles de pa de pita torrats.
Notes
Hi ha qui afegeix unes cullerades de iogurt abans de triturar els ingredients.
Etiquetes: Cigrons Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5921 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.