Panellets variats

Ingredients

  • 500 g d'atmetlla en pols
  • 500 g de sucre llustre
  • 170 g de clares d'ou (reservem els rovells)
  • 250 g pinyons
  • 100 g d'atmetlla trossejada
  • 1 potet de cireres confitades
  • 20 g de xocolata de cobertura
  • 20 g de coco ratllat
  • Sucre
  • Pell de llimona ratllada

Elaboració

Per fer el massapà:

Barregem l'atmetlla molta amb el sucre llustre i afegim les clares sense batre, de mica en mica, fins que quedi una massa una mica llefiscosa.
Deixem reposar el massapà a la nevera, estirat en una safata, sense tapar, durant 12 hores. El remenarem una vegada per tal que perdi la humitat.

Fem les porcions corresponents amb el massapà:

Aproximadament: 500 g pels de pinyons, 300 g pels d'atmetlla, 100 g pels de cirera, 100 g pels de xocolata i 100 g pels de coco

De pinyons:

Barregem el massapà amb pell de llimona ratllada.
Fem unes bolestes no gaire grosses (d'uns 20 g) i reservem.
Fem una barreja amb: dos rovells d'ou i dues cullerades soperes de l'almíver de les cireres. Reservem una mica de la berreja per pintar. Afegim els pinyons a la barreja d'almíver i ou i els remenem bé.
Ens omplim les mans amb la barreja dels pinyons i fem rodolar les boletes de massapà apretant una mica perquè s'enganxin els pinyons. A continuació acabarem d'omplir manualment amb pinyons els buits que quedin. Han de quedar ben plens.

D'atmetlla:

Barregem el massapà amb pell de llimona ratllada.
Fem una mena de croquetes petites i reservem.
Fem una barreja amb un rovell d'ou i una cullerada sopera de l'almíver de les cireres. Reservem una mica de la berreja per pintar.
Afegim les atmetlles trossejades i barregem.
Arrebossem les barretes de massapà amb la barreja d'atmetlles, de manera que quedin ben enganxades.

De cirera:

Fem unes boletes no gaire grosses i les passem per sucre.
Posem a sobre de cada boleta una cirera confitada.

De xocolata:

Fem unes boletes no gaire grosses i les passem per sucre.
Els coem al forn durant 10 minuts i els deixem refredar. Desfem la xocolata al bany maria amb una culleradeta d'aigua o llet i hi afegim una mica de mantega per donar lluentor. Suquem la part de dal dels panellts amb la xocolata.

De coco:

Agafem el massapà i li posem el mateix volum de coco ratllat.
Barregem bé i fem unes petites piràmides. Ratllem amb na forquilla.

La cocció:

Cobrim una safata amb paper parafinat perquè no s'enganxin.
Hem de tenir el forn ben calent perquè els panellets han de quedar sobtats. Després abaixarem una mica el forn per tal què no es cremin de sota.
Abans d'enfornar, pintem els panellets de pinyons i els d'atmetlla amb la barreja de rovell i almíver que hem reservat.
Els hem de deixar fer durant uns 10 minuts.
Quan els treiem del forn podem pitar els de pinyons i atmetlla amb almíver.
No es poden tocar fins que estiguin una mica freds, perquè es podrien trencar.

1h 30min

Notes

Encara que ja s'han publicat moltes receptes de panellets, jo vull explicar-vos com els faig jo o, si més no, guardar en aquest blog la meva recepta.
Jo abans els havia fet amb una mica de patata, però d'ençà que els vaig fer d'aquesta manera, ja no he deixat de fer-los així, ja que el massapà queda molt més fi.
He variat la manera de fer els de xocolata.


Recepta de cuina de Panellets variats
per Àngels Fernández Guillén
Recepta de cuina de Panellets variats
Avui n'he fet de pinyons, d'atmetlla i de cirera
per Àngels Fernández Guillén

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

6200 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

2 comentaris:

María Sampedro diu:
Moltes gràcies per la recepta.
Hem van quedar una mica durs, sobre tots els de coco i xocolata, segurament perquè vaig afegir massa ingredients a la massa del massapà.
Àngels Fernández Guillén diu:
Hola Maria, gràcies pel teu comentari.
Per fer els panellets de coco només s'ha de posar el mateix volum (no de pes) de massapà que de coco i als de xocolata la proporció és de 100 g de massapà per 30 g de cacau.
Una abraçada

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: