Bundt cake de xocolata i cointreau
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Ingredients per al bundt:
- 3 ous
- 300 gr de farina
- 320 gr de sucre blanc
- 75 grs de sucre morè
- 170 gr de mantega
- 60 ml d’oli de girasol
- 60 gr de cacau en pols
- 1 culleradeta i mitja de bicarbonat
- 270 gr d’aigua bullent
- Un polsim de sal
- Unes gotes d’essència de vainilla
- 25 ml de Cointreau
Ingredients de la glassa:
- 150 gr de xocolata fondant
- 100 gr de nata per muntar
- 50 gr de mantega
- 10 ml. de Cointreau
Utensilis
Batedora elèctrica de varetes; si no se'n té, també es pot fer a mà.
Un motlle de 2,4 litres de capacitat.
Elaboració
Elaboració del bundt:
-Unes hores abans treurem de la nevera els ous i la mantega perquè ambdós ingredients estiguin a temperatura ambient.
-Escalfar el forn a 170º C.
- Engrassar i enfarinar el motlle.
-Passar la farina pel sedàs i afegir-li la sal. Reservar
-Posar el cacau i el bicarbonat dins d’un bol i afegir l’aigua bullent. Barrejar fins desfer tots el grumolls i reservar.
- Posar la mantega i l’oli dintre d’un bol i batre amb la batedora elèctrica fins que ambdos ingredients estiguin integrats. Afegir el sucre blanc i el sucre morè. Seguirem batent una estona.
-Afegir els ous un per un fins que estiguin integrats.
-Afegir el Cointreau i les gotes d’essència de vainilla. Seguir batent.
-Amb la batedora a marxa lenta, anirem afegint de forma alterna la farina i la barreja de cacau. Una mica de cada fins completar.
-Abocar la massa dintre del motlle i enfornar durant uns 45 minuts. Apagar el forn i deixar-lo a dintre 8 minuts més abans de treure’l.
-Desmotllar passats 10 minuts i deixar refredar sobre una reixeta.
Elaboració de la glassa:
-Posar els 100gr de nata líquida en un cassonet al foc, quan bulli afluixar el foc al mínim, afegir la xocolata trossejada, la mantega i el cointreu. Remenar constantment fins que estiguin tots els ingredients desfets i banyar el bundt amb aquesta glassa.
Notes
Avui he estrenat aquest motlle tant bonic. És el model Heritage de la marca Nordic Ware. Aquests motlles em tenen el cor robat i no he pogut evitar la temptació de comprar-ne alguns models. A Lecuine -on line- he trobat els millors preus del mercat i, si sou lectors de Webos Fritos, us fan un 6% de descompte addicional; us ho dic per si també hi esteu interessats -consti que no tinc comissió, eh!-; he quedat encantada amb el seu servei i la seva excel·lent atenció al client.
La recepta l'he tret del blog Food&Cook; porta molts ingredients però es ben senzilla de fer i el resultat és boníssim.
Etiquetes: Pastís Xocolata Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4222 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.