Pastís esponjós de croissants
Categoria:
Amanides i plats freds
Tipus de plat: Aperitiu
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 6 croissants de forn, millor sense caramel
- 9 talls de pernil dolç ample
- 9 talls de formatge Havarti (del que es fon)
- 1 o 2 ous
- Llet
- Motlle de 23 cm. de diàmetre, millor de pinça
- Paper de forn
10 racions
Elaboració
S'HAN DE FER TRES CAPES IGUALS:
CROISSANTS OBERTS, LLET, FORMATGE, PERNIL, OU.
1.- Fer un motlle de paper per dins del motlle, si no, els líquids es perdrien
2.- Partir els croissants amb dues parts.
3.- Primera capa, la part blanca del croissant cap dalt, mullar amb llet, capa de formatge, procurant que quedi tot cobert i la capa de pernil dolç, igual, tot cobert, mullar amb ou batut. La primera serà la part de dalt del pastis, la més vistosa, per això s'ha de procurar que no quedin buits, s'han d'anar posant les puntes del croissants, generalment cada capa son 4 parts de croissants, amb les puntes.
4.- Segona capa, igual
5.- Tercera i última capa, igual que les anteriors. Aquí tapar una mica el pernil amb el paper de forn, perquè no s'assequi. Quan es tombi serà la base, si està sec es tallarà malament.
Quan està cuit, deixar 5 minuts més amb el forn tancat, perquè es qualli tot.
Quan estigui tebi, donar-li la volta amb un plat de base, sense obrir la pinça del motlle, quan estigui tombat, obrir la pinça i treure el paper, amb compta, i ja tens el pastís. Es pot menjar calent i si en queda fred, està també bo.
45min
Notes
Es pot acompanyar amb una amanida verda.
Etiquetes: Per fer un bon pica pica Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5372 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.