Coc zebra
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Dieta: hipocalòrica
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 300 g de farina de blat.
- 250 g de sucre.
- 250 ml d'oli de girasol.
- 250 ml de llet ( a temperatura ambient )
- 4 ous grans.L
- 2 cullerades de cacao pur.
- 2 culleradas de farina.
- 1 cullerada de llevat químic ( tipus Royal)
- Dos culleradetes d'essència de vainilla.
10 racions
Elaboració
Engeguem el forn a 180º. Preparem el motlle untant-lo amb mantega i espolsat de farina un motlle rodó.
En un bol gran començarem batent els ous amb el sucre fins que blanquegin.
A poc a poc i sense deixar de batre afegim l'oli de girasol, com quan fem maionesa.
Incorporem de la mateixa forma la llet i l'essència de vainilla.
Afegim la farina barrejada amb el llevat químic.
L'anirem integrant també a poc a poc, sense deixar de batre amb les varetes.
Quan estigui tota la farina incorporada separem la massa en dues parts iguals i a una d'elles li afegim el cacao pur.
Nota important: afegir a la part blanca de vainilla, tantes cullerades de farina com se li ha posat a la de cacao... Exemple, si vam posar 2 cullerades de cacao a una part (la que quedaria de xocolata) llavors posarem a l'altra part de la massa (que quedaria blanca) 2 culladares de farina, així es mantenen les mateixes densitats de les dues mases.
Aconseguir aquestes ratlles té un truc… primer tirem una cullerada de massa blanca al motlle. A sobre d’aquesta, tirem una cullerada de massa de xocolata i just a sobre tornem a tirar una de massa blanca. Anirem alternant cullerades de massa de diferent color tenim la precaució que sempre tirarem les cullerades exactament al mateix lloc que les anteriors.
Quan acabem amb tota la massa, donem uns cops sobre el marbre per tal que s’escampi bé.
Fiquem el motlle en el forn durant uns 40 minuts. Traiem del forn, deixem refredar i ja està llest per servir.
1h
Etiquetes: Molt original Postres Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5052 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.