Coca de tomaca
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Coca
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Castelló
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
Per a la pasta:
- 3/4 de got d'oli d'oliva
- 1/8 de vinagre
- 1 got d'aigua
- Sal
- 800 g de farina aproximadament
Per al farcit:
- 1 Kg de tomaca
- 1 pebrot vermell escalivat
- 1 ceba mitjana
- Un grapat de pinyons
- 200 g de tonyina
- 2 ous durs.
10 racions
Elaboració
En una paella daurarem els pinyons i els reservarem.
En el mateix oli fregirem la ceba ben picada i quan estigui a punt de ser daurar-se tirarem la tomaca triturada.
La courem fins que estigui més aviat espessa.
Pelarem i traurem les llavors al pebrot i el tallarem ben petit.
Ho afegirem a la paella i salarem.
Quan la salsa estigui a punt posarem la tonyina esqueixada i els pinyons.
Donarem dos tombs i ho traurem del foc. En una llauna d'enfornar enfarinada estendrem la meitat de la pasta i la punxarem.
A sobre escamparem la meitat de la salsa i a sobre de tot l'ou dur dur picat.
Deixarem la meitat de la coca per farcir. Agafarem amb les dues mans l'extrem de la coca per farcir i la taparem.
Aquesta operació l'heu de fer ràpida, sense dubtar.
Farem un vora a pessiguets.
Repetir l'operació per a fer l'altra coca.
Punxarem a sobre la coca amb una forquilla i la courem al forn una 30 minuts.
Abans d'enfornar pintarem la coca/coques amb ou batut.
Per fer la pasta mesclarem tots els ingredients i els treballarem bé fins que quedi fina, suau i no s'enganxi a les mans.
2h
Notes
Podeu posar la meitat d'ingredients si ho prepareu per 4 o 5 persones. També és molt pràctic preparar-ho tot i després guardar-ne la meitat al congelador per una altra vegada.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2775 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.