Sopa de ceba gratinada
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Sopa
Recepta per grill
Típica de: França
Estació: tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Brou de pollastre (sols 1/4 de pollastre i verdures)
- 200 g de formatge de gruyère (tallat en llonges fines)
- 1 Kg de ceba
- ¼ de Kg de pa eixut
6 racions
Elaboració
Feu un brou suau i reserveu-lo. A banda talleu la ceba a anelles i poseu a escalfar una paella amb oli. Tireu la ceba a la paella. Deixeu-la coure a foc suau fins que es faci transparent. Aneu remenant de tant en tant. La ceba reduirà a una tercera part aproximadament. Prepareu unes llesquetes de pa ben fines. En una cassola de terrissa o similar aboqueu el brou prèviament escalfat. Poseu la ceba al fons i al damunt les llesques de pa. A sobre de tot repartiu les llonges de formatge i poseu la cassola al forn (posició grill). Serviu-ho quan estigui ben gratinat.
1h 30min
Notes
Aquesta sopa requereix temps però té l'avantatge següent: pots preparar el brou amb anticipació. Recordeu que heu de fer un brou suau, sols amb pollastre i verdures perquè sinó resulta fort amb la ceba i el formatge. El resultat és excel•lent i us farà quedar molt bé davant d'un sopar amb amics o amb la família.
Etiquetes: Aquesta és una sopa per quedar bé Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2635 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.