Sopa de ceba gratinada

Ingredients

  • Brou de pollastre (sols 1/4 de pollastre i verdures)
  • 200 g de formatge de gruyère (tallat en llonges fines)
  • 1 Kg de ceba
  • ¼ de Kg de pa eixut

6 racions

Elaboració

Feu un brou suau i reserveu-lo. A banda talleu la ceba a anelles i poseu a escalfar una paella amb oli. Tireu la ceba a la paella. Deixeu-la coure a foc suau fins que es faci transparent. Aneu remenant de tant en tant. La ceba reduirà a una tercera part aproximadament. Prepareu unes llesquetes de pa ben fines. En una cassola de terrissa o similar aboqueu el brou prèviament escalfat. Poseu la ceba al fons i al damunt les llesques de pa. A sobre de tot repartiu les llonges de formatge i poseu la cassola al forn (posició grill). Serviu-ho quan estigui ben gratinat.

1h 30min

Notes

Aquesta sopa requereix temps però té l'avantatge següent: pots preparar el brou amb anticipació. Recordeu que heu de fer un brou suau, sols amb pollastre i verdures perquè sinó resulta fort amb la ceba i el formatge. El resultat és excel•lent i us farà quedar molt bé davant d'un sopar amb amics o amb la família.


Recepta de cuina de Sopa de ceba gratinada
Sopa de ceba gratinada.
per Loreto Meix

Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2635 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

5 comentaris:

Olga Casanova Martínez diu:
Quina bona pinta!! Una sopa.....espectacular!!!
Salut!
Olga
Quim Lleonart diu:
Amiga Loreto, aquesta sopa, es excel-lent, peró si vols veure una altra manera de fer la sopa de ceba, pots adreçar-te al mwu bloc, i veuras una altra manera de fer-la. Una abraçada. Quim.
Loreto Meix diu:
Gràcies Quim! M'ho he mirat i la faré perquè és molt més ràpida i lo de posar un ou, casualment avui, he pensat que hi quedaria molt bé.
Mercè Montardit diu:
Hola Loreto, m'ha cridat molt l'atenció el nom en si de la recepta, sense dubte la provaré.
Una salutació.
En Cendrowsky diu:
Gran plat. Jo recomando sucar la torrada amb una mica d'all (per mi és la cirereta del pastís).

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: