Tapa de botifarra negra i tomàquet
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Tapes
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: tardor hivern
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- 2 botifarres negres cuites del dia abans (d’arròs)
- 4 tomàquets mitjans madurs
- 8 llesques de pa torrat mitjanetes
- Oli d’oliva i sal
Utensilis
Paella, torradora de pa
Elaboració
Renteu i partiu per la meitat els tomàquets i poseu-los a fregir en una paella a la que haureu tirat una miqueta d’oli.
Quan estiguin fetes tombeu-les i tireu sal al gust. Guardeu-les.
Talleu a rodanxes esbiaixades les botifarres negres i passeu-les per la paella amb una mica d’oli.
Quan s’hagin fet tombeu-les fins que estiguin fetes.
Llesqueu el pa i torreu-lo.
Poseu mitja tomaca i un tros de botifarra a sobre de cada llesca de pa i punxeu-hi un escuradents.
Us quedaran unes tapes estupendes.
És molt important que es mengin calentes.
15min
Notes
Aquest plat va néixer de les sobres del dia abans (botifarra negra cuita i pa eixut) i amb la influència de la botifarra negra de Burgos que la tallen a rodanxes i la fregeixen. El cert és que el pa amb el tomàquet hi lliga d’allò més bé i la mica de botifarra hi dóna un toc molt ben enllaçat.
De passada aquest és un menú o entrant del reaprofitament, una cosa que ara com ara està molt de moda.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3975 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.