Parmigiana
Albergínies a la parmesana
Categoria:
Llegums i verdures
Recepta per forn
Típica de: Itàlia → Sicília
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 2-3 albergínies
- 600 g de tomàquet
- 2 boles de mozzarella fresca
- Alfàbrega o orenga
- 100 g de formatge parmesà ratllat
- Oli i sal
4 racions
Utensilis
Safata de forn
Elaboració
Es renten les albergínies i es tallen a llesques de mig centímetre en el sentit longitudinal, s'enfarinen i es fregeixen en oli o bé es cuinen a la planxa, amb una mica d'oli i sal, d'aquesta manera el plat no serà tan pesant. Es pelen els tomàquets, es treuen les llavors i es trituren, es posen en un cassó amb una mica d'oli, sal, cinc o sis fulles d'alfàbrega fresca i es deixa coure durant uns 20 minuts. En una safata que pugui anar al forn, un pèl fonda, es posa una mica de salsa de tomàquet al fons, una capa d'albergínia, una mica de parmesà ratllat, quatre talls de mozzarela i unes fulles d'alfàbrega fresca, i així successivament. No cal que les capes de salsa de tomàquet siguin espesses, només cal empastifar les albergínies. Es cobreix amb salsa de tomàquet i s'acaba amb quatre talls de mozzarela. Es fica al forn a 180º i es deixa coure al voltant de mitja hora. Es menja tant calent com fred.
1h
Notes
Es pot combinar l'alf'abrega amb l'orenga, o fer-ho amb una sola herba
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4023 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.