Tagine de pollastre, prunes i ametlles
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Marroc
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 pollastre
- 4 cebes
- 2 cull. de té de cúrcuma
- 1 cull de gingebre en pols
- 1 pols de canyella
- Brins de safrà
- Sal i pebre
- 200 g de prunes seques
- 100 g d’ametlles
- 2 cullerades de mel
- Canyella
- Oli
4 racions
Elaboració
Es pelen les cebes, es tallen a tires fines i es sofregeixen uns minuts en una cassola amb oli. Es talla el pollastre a octaus i s’incorpora a la cassola, s’hi afegeixen les espècies (cúrcuma, gingebre, canyella, safrà, sal i pebre), es remena i es deixa coure uns minuts abans d’afegir-hi aigua fins a cobrir-ho tot. Es deixa a foc lent durant una hora i mitja. Abans d’acabar la cocció, es treu una mica de la salsa de la cassola i es posa en una paella, s’hi afegeixen les prunes, dues cullerades de mel i una cullerada de canyella en pols, es deixa reduir a foc lent fins que les prunes estiguin caramelitzades. Quan tot estigui llest, es posa el pollastre i la salsa en una safata, es distribueixen les prunes i les ametlles torrades per sobre i es serveix calent.
1h 40min
Etiquetes: Carn Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2613 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.