Tajine de sardines amb chermoula

Categoria:
Típica de: Marroc
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 500 g. de sardines
  • Un manat de coriandre
  • Un ram generós de julivert
  • 2 alls
  • 1 llimona
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre
  • Comí en pols
  • Safrà o cúrcuma
  • 1 tomàquet
  • 1 ceba
  • Olives

Utensilis

La tajine és una cassola de fang de fons pla i tapa cònica que es fa servir al Marroc. Va molt bé per fer plats de carn, peix i verdures, perquè la tapa cònica afavoreix que es concentri l'escalfor i el vapor, fent una mica l'efecte de forn, de manera que tot es cou uniformement. No obstant això, es pot fer servir qualsevol cassola o estri amb tapa.

Elaboració

Es netegen les sardines, se'ls treu l'espina i es deixen obertes com un llibre. Es prepara la chermoula, marinada que es fa servir als països del Magreb per adobar peixos i mariscs. En un bol es posa el suc de mitja llimona, sal, pebre, el coriandre i el julivert picat, dues cull/sop d'oli, mitja cull/cafè de comí i mitja de cúrcuma. Es barreja bé, se'n posa una mica damunt d'una sardina i es tapa amb una altra sardina, com si fos un entrepà. Es talla el tomàquet i la ceba a rodanxes a la base del tajine, a sobre s'hi col·loquen les sardines i al centre un grapat d'olives. Es posa la chemoula que ha sobrat per damunt de les sardines, un raig d'oli i un raget d'aigua, es tapa i es posa al foc. Es deixa coure a foc suau durant 20 o 25 minuts. Se serveix amb la mateixa tajine o cassola, acompanyat d'una amanida de pastanaga i taronja.

Notes

Com tots els plats tradicionals, els ingredients poden variar d'una casa a l'altra o d'una regió a una altra. Hi ha qui a la base d'aquest plat hi posa, juntament amb la ceba i el tomàquet, pebrot verd i vermell, o llesques de patata, també poden variar les espècies, així que es pot fer amb els ingredients que més us agradin.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2236 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: