Sardines al forn amb patates a lo pobre i pebrot escalivat

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Patates a lo pobre (les trobareu a les meves receptes)
  • Dotze sardines de mida mitjana
  • Dos pebrots vermells de mida mitjana
  • Una picada d'all, oli i julivert feta amb la batedora elèctrica
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre en pols

4 racions

Utensilis

Una safata fonda pel forn
Un biberó de plàstic
Un plat de fusta
Una safata plana pel forn
Batedora elèctrica

Elaboració

Primerament, fem les patates a lo pobre com explico a la meva recepta i un cop fetes, les reservem. A part, en una safata per anar al forn, fiquem dos pebrots vermells salpebrats, un raig d'oli d'oliva i un raig d'aigua, els fiquem en el forn a 180º, fins que són cuits i els reservem. Quan ja són freds, els netegem, els pelem , els tallem a tires d'un dit d'ample i els reservem.
Tot seguit, netegem les sardines, els hi traiem el cap i l'espina central i les deixem obertes com si fossin un ventall.
A continuació, en una safata plana per anar al forn, fem un llit amb les patates a lo pobre.
Seguidament, fem una capa amb les sardines amb la pell a sota, les salpebrem. i tot seguit fem una capa amb les tires del pebrot escalivat.
Seguidament fiquem un polsim de sal i pebre negre, ho reguem amb la picada amb l'ajud del biberó, i ho enfornem a 180º, fins que les sardines són cuites.
Seguidament, ja ho podrem servir a taula en la mateixa safata amb un plat de fusta a sota.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2449 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: