Sardines arrebossades amb persillé sobre llit de carxofes
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Aperitiu
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Deu carxofes de mida grossa
- Dotze sardines de mida més aviat gran
- Oli d'oliva
- Sal
- Persillé per dotze sardines (la trobareu a les meves receptes)
- Quatre ous batuts
4 racions
Utensilis
Dues paelles grans
Una safata rectangular gran de porcellana blanca
Una safata metal·lica amb un paper de cuina
Un ganivet filetejador
Un bol de vidre gran
Elaboració
Primerament, netegem les sardines, els hi traiem l'espina central i les deixem obertes com un ventall.
Seguidament, les sallem, les passem per ou batut, per la persillé, i les fregim amb oli d'oliva fins que estiguin daurades, i les reservem damunt un paper de cuina, per treure l'exccés d'oli.
Seguidament, traiem les fulles més grosses de les carxofes, els hi tallem la punta, i amb l'ajud d'un ganivet filetejador, les anem tallant a lo llarg en làmines una mica gruixudes.
A continuació, les salem, i les anem fregint en una paella amb oli d'oliva, i a mida que estiguin fregides, les anem posant tot cobrint el fons de la safata de porcellana.
Seguidament, anem posant les sardines damunt el llit de carxofes ben posades, i ja ho tenim a punt per servir a taula.
1h 30min
Etiquetes: Cuina d'hivern Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1917 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.