Hummus
Puré de cigrons i tahina (pasta de sèsam)
Categoria:
Amanides i plats freds
Tipus de plat: Aperitiu
Típica de: Orient Mitjà
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- 250 g cigrons cuits
- Sal
- 1-2 alls
- 1/2 vas de suc de llimona
- 1/2 vas de tahina (pasta e sèsam)
- 1 tasseta d’aigua
- 1 cullerada de iogur (opcional)
2 racions
Elaboració
Posar tots els ingredients en un vas de batedora i triturar fins a obtenir un puré lleugerament sòlid. Posar el puré en un plat, passar una cullera per donar-li forma, amanir amb una mica d’oli d’olica i posar per sobre julivert picat i comí en pols o pebre dolç en pols. Els àrabs es mengen el hummus amb pites –pa oriental– o amb fulles d’enciam
10min
Notes
Els cigrons poden ser en conserva, però sempre quedarà més bó si es ciuen a casa. Hi ha estudis que diuen que el cigró conté triptòfan, un aminoàcid essencial que allibera serotonina, coneguda com l’hormona de la felicitat. Si fos veritat, el cigró seria un antidepressiu i calmant natural.
Etiquetes: Hummus Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2396 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.