Hummus de mongetes vermelles amb cansalada
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Remenat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: tardor hivern
Ingredients
- Quatre pots de mongetes vermelles de 300 grams cadascun (aproximadament)
- Quatre talls de cansalada de papada sense la cotna
- Quatre talls de bacó fumat
- Oli d'oliva
- Una branca d'api
- Mitja ceba pelada
- Una fulla de llorer
- Aigua
- Una ceba tendra ratllada
4 racions
Utensilis
Una premsadora (passapurés)
Una paella gran
Quatre motlles metàl·lics rodons de 12 centímetres de diàmetre
Unes pinces de cuina
Un cassó gran
Un bol de vidre gran
Un ratllador
Una ma de morter
Una cullera de fusta
Elaboració
Primerament, en un cassó gran amb: aigua, una fulla de llorer, mitja ceba pelada i una branca d'api, coem les mongetes uns cinc minuts, quan l'aigua arrenqui el bull, i tot seguit, les passem per la premsadora i les reservem en un bol de vidre.
A part, en una paella gran amb un raig d'oli d'oliva, fregim la cansalada tallada a trossos petits fins que estiguin fets rostillons i els reservem.
Seguidament, fregim els quatre talls de bacó, i els reservem en un plat damunt un paper de cuina per treure l'excés d'oli.
A continuació, amb el mateix oli de fregir la cansalada, fregim la ceba ratllada, i quan està mig daurada, hi afegim els rostillons de cansalada juntament amb les mongetes passades per la premsadora, i amb una cullera de fusta, ho menem durant cinc minuts a foc baix,i ja ho podrem retirar del foc.
Ja per acabar, posem els quatre motlles en el centre de cada plat, i els anem omplint amb l'hummus de mongetes tot aixafant-ho amb la ma de morter fins arribar a dalt del motlle, i seguidament els desemmotllem, i al cap d'amunt del niu, hi posem un tall de bacó fregit, i ja ho tindrem llest per servir a taula.
1h 10min
Notes
Les mongetes vermelles les podem trobar a les grans superfícies amb pots de vidre de 300 grams aproximadament.
Etiquetes: Cuina de tardor-hivern La cuina dels hummus Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2195 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.