Arròs de galeres, eringhy, carxofes i sípia
Ingredients
- 300 g de galeres
- 1 sípia petita
- 2 carxofes
- 1 bolet eringhy
- 1 ceba
- 1 pebrot verd tipus italià
- 1 dent d'all
- 4 tasses (cafè) d'arròs
- fumet de peix
- oli d'oliva
- sal i pebre
Elaboració
Posem oli a paella i enrossim les galeres. Les separarem. En el mateix oli passem el bolet tallat, que és molt semblant a un cep, i el juntem a les galeres.
Sense netejar la paella sofregim la ceba i el pebrot, a foc mitjà. Quan estiguin enrossits hi afegim la sípia tallada a dauets, una carxofa tallada a trossos i la dent d'all. Salpebrem.
Com que acostumo a fer aquest arròs els dissabtes pel matí, un cop he fet el sofregit afegeixo l'arròs, el deixo un parell de minuts remenant i apago el foc. Així s'està tot el matí, perquè s'empapa de les
substàncies del peix i del sofregit. Al migdia, quan hem de dinar torno a escalfar la paella i ja aboco el fumet. Deixo uns 10 minuts que es cogui i en els últims 5 o 7 minuts hi
poso les galeres i el bolet. Provo de sal.
Notes
El servim ben emplatadet i amb unes xips de carxofa. En aquest arròs no hi posava mai sípia, però he esmorzat amb la meva amiga Maite i ella m'ha comentat que li posava.
Ho he fet i el resultat ha sigut esplèndid. Ah, si us fa peresa menjar galeres perquè punxen hi ha una manera d'arreglar-ho. Talleu les punxes del costat amb les tisores i veureu com
no hi problema a l'hora menjar-les. És facilíssim.
Comparteix aquesta recepta: