Salsa "Bearnesa"
Categoria:
Tipus de plat: Salsa
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Un got de vinagre.
- Dues escalunyes.
- Un granet d'all.
- Una cullerada de cerfull.
- Una cullerada d'estragó.
- Tres rovells d'ou.
- 100 grams de mantega.
- Picada d'estragó i julivert.
Utensilis
Dos cassons, un colador, una batidora de varilles.
Elaboració
Farem reduir al foc el got de vinagre, amb les dues escalunyes, el granet d'all, el cerfull i l'estragó (tot ben picadet). Després ho passarem per un colador.
Dins d'un cassó posat al bany maria, posarem els rovells d'ou, i la reducció anterior.
Ho anirem treballant amb una batidora manual, mentre anem afegint poc a poc 100 grams de mantega.
Un cop estigui lligada, picarem una mica d'estragó i julivert, i li afegirem.
I ja tindrem la salsa a punt per posar per sobre qualsevol carn o peix.
Notes
És una salsa molt fina, que va bé tant a carns, com peixos, i també com a base de canapés.
Comparteix aquesta recepta: