Llenguados amb ceps
Categoria:
Peixos i mariscos
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
hivern
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- 4 llenguados de 300 gr. cadascun
- 200 gr. de ceps frescos
- 1 llauna de tòfona
- 25 gr. de mantega
- 1/5 copa de vi ranci
- 1 cullerada de crema de llet
- 1/4 de litro de crema de marisc
- Oli i sal
Per fer la crema de marisc:
- 1 ceba, 1 pastanaga, 1 porro, i branca de fonoll,
- 1/5 copeta de conyac, 200 gr. de farina,
- 200 gr. de crancs de mar, 8 caps de gambes, 250 gr. de galeres
- 600 cc. d'aigua
- Oli, sal i pebre
4 racions
Utensilis
1 cassola
1 colador xinès
1 plàtera de forn
1 paella
1 cullera de fusta
Elaboració
Per preparar la crema de marisc, peleu les verdures i talleu-les a làmines fines.
Fregir a foc lent uns 10 minuts.
Tot seguit agregueu la farina i deixeu que es cogui una mica. Col-loqueu llavors els mariscs juntament amb el conyac i flamegeu. Afegir l'aigua i feu que cogui poc a poc, amb la cassola tapada durant 30 minuts.
Separeu e3ls mariscs, tritureu i passeu-los pel colador xinès amb la salsa i tot.
Col.loqueu els llenguados en una plàtera per anar el forn amb una mica de sal a la base.
Titeu-hi per sobre un rajolí d'aigua i d'oli i posseu-los al forn a coure a 180ºC durant 10 minuts
Fregiu els ceps amb mantega tallats a làmines fines, afeguiu el vi ranci, la crema de llet i la crema de marisc.
Deixar reduir a foc lent i comproveu el punt de sal.
Treieu els llenguados del forn i separeu els filets ben nets.
Serviu amb la salsa de ceps per sobre i decoreu el plat amb rodanxetes de tòfona al voltant.
1h
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
938 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.