Empedrat
Categoria:
Típica de:
Estació:
Ingredients
- 400 g de mongetes ja cuites
- 200 g de bacallà esqueixat (aproximadament)
- 3 tomàquets de Montserrat
- 1 ceba
- Olives negres (o arbequines)
- 2 ous dur (opcional)
- Enciam, les fulles més tendres (opcional)
Elaboració
Un parell d'hores abans, posem el bacallà esqueixat en aigua.
Si no el tenim esqueixat, podem fer servir un tros de bacallà sec, el posem en aigua i quan sigui hidratat, l'esqueixem amb les mans, però llavors, caldrà que el posem en aigua el dia abans.
Tallem els tomàquets a trossos, opcionalment, si volem, els hi podem treure la pell.
Tallem la ceba ben petita.
Netejem les fulles d'enciam, si fossin grosses, les podem tallar a trossets.
Barregem en un bol, les mongetes, el bacallà, els tomàquets, la ceba i l'enciam.
Decorem amb les olives i amb l'ou dur tallat a llunes. Amanim amb una mica d'oli i opcionalment, amb vinagre.
Notes
Un clàssic de l'estiu: l'empedrat. Ràpid de fer, complert i el podem tenir preparat per endevant a la nevera. El clàssic és fa amb mongetes (de Santa Pau o del ganxet) però amb llenties també queda molt bo.
Comparteix aquesta recepta: