Pastís d’amanida
Categoria:
Tipus de plat: Amanida
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Ingredients:
- 16 llesques de Pa de motlle quadrat de la mida gran.
- 8 Tomaques pelades.
- 200 g. de Salmó fumat i llescat.
- Olivada negra.- 4 Ous durs.
- 120 g. d’Enciam tallat a juliana molt fi. Sal.
- Per a la Maonesa: 600 g. d’Oli.- 3 Ous.
- El suc de ½ llimona (no vinagre, en tot cas que sigui de poma).
- 1 potet de germinat en conserva o el equivalent de granel.-Sal.
Elaboració
En un plat gran 26/28 cm. hi estenem 2 llesques de pa senceres + 1 de partida en dos en diagonal + unes tires de 1 cm. d’ample per reomplir i poder fer un fons de plat arrodonit + o -.
Se’n preparen 4 jocs de pa més en corresponents plats, reservem-los per tenir-los a punt pel muntatge, ja que el tenir-ho fet l’agilita molt.
Tinguem la maonesa feta; les tomaques madures, els ous durs i el salmó tot llescat, apunt per escampar en cada capa de pa al anar-les muntant.
Escampar maonesa pel damunt de la primera capa de pa. Damunt d’aquesta maonesa l’omplirem tota de tomaca tallada i, damunt de la tomaca i salar, altra vegada hi posarem maonesa, per que estovi el següent pa.
Repetirem de pa i maonesa tres vegades; procurant que cada sostre de pa vagi descentrat del de sota, com diria un paleta: a trenca junts, incorporant-hi el Salmó (1 capa), Ous durs (1 capa) i Tomaca (una 2ª capa). No oblidar en cada farciment de posar-hi damunt la maonesa per empapar el següent pa.
Posar l’ultima capa de pa i napar altra vegada de maonesa, quedant a punt de decorar-lo que cadascú pot fer la seva creació. Us en dono una per si no voleu pensar:
Amb pinzell pla pinteu amb maonesa tot el lateral fent que la maonesa entri per tots el recons. Damunt i amb la ma plena de germinat, ben escorregut, aneu pressionant-lo per tot el tombant. La vora del plat sobrant, si hi posa enciam juliana també ben fi. Damunt el pastís, en el centre, marqueu-hi amb la boca d’un bol una circumferència. A partir d’aquesta rodona si hi posen les llesques de Salmó fins a on arribin (cobreix el pastis fins donant el tom cap al sòcol). Al centre si hi posa la juliana si es en volum millor. Una petita culleradeta d'olivada negra marcant sis racions. Compte que sala molt.
Comparteix aquesta recepta: