Estofat de jarret de poltre amb olives trencades
Ingredients
- Un quilo de jarret de poltre
- Sal i pebre negre en pols
- Sis alls pelats i aixafats
- Tomàquet fregit de pot
- Dues fulles de llorer
- Una ceba picada
- 250 grams d'olives verdes trencades
- Pa fregit
- Ametlles torrades
- Julivert
- Ví blanc
- Sis patates pelades i trencades (no tallades)
Utensilis
Una cassola fonda
Uns estalvis de vímet
Una batedora elèctrica
Elaboració
En una cassola fonda, fregim la carn amb oli d'oliva. Seguidament, afegim : la ceba picada, el llorer, un toc de tomàquet, tres grans d'all, i un raig de vi blanc.
Seguidament, posem aigua, fins cobrir la carn, i baixem el foc.
A part, fem una picada amb : un gra d'all, ametlles torrades, julivert, i pa fregit.
Ho passem per la batedora elèctrica i hi afegim una mica de aigua.
Quan la carn ja és gairebé cuita, afegim : les patates, la picada, i les olives trencades.
Deixem que s'acabi de coure, ho corregim de sal, i ja ho podem servir a taula.
Notes
Aquesta recepta, la fem a casa meva, ja fa més de quaranta anys, i a la meva dona, l'hi va ensenyar a fer la seva àvia. Es pot fer també amb jarret o garreta de vedella.
Comparteix aquesta recepta: