Cassoleta de Linyola, o cassola del tros

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

6 racions

Utensilis

Una olla mitjana
Una cassola de terrissa
Un colador gran
Un cassó gran

Elaboració

Primer de tot, posem a coure els cargols, amb : sal, la farigola, el romaní, el llorer i el bitxo. Al principi, amb el foc molt baix, perquè s'enganyin. Després, ja podem posar el foc ben fort, fins que són cuits. Els colem i reservem una mica del brou de la cocció.
A part, en un cassó amb aigua i sal, bullim els espinacs. Quan són cuits, els escorrem i els reservem.
En una cassola ben fonda, posem a fregir amb oli d'oliva : el conill, la costella, la llonganissa i la cansalada. Quan tot plegat és mig fregit, afegim : la ceba picolada, dues fulles de llorer, els alls pelats, i el sofregit de tomàquet.
Deixem que cogui una estona, i seguidament, hi afegim un raig de vi, i un raig de conyac.
Després, ja podem posar : els cargols, els espinacs, i una mica del brou dels cargols.
A part, fem una picada amb : pa fregit, les ametlles torrades, el julivert, i un gra d'all.
Posem la picada a la cassola, i deixem que cogui tot plegat, fins que tot el conjunt estigui cuit.

1h 30min

Notes

D'aquesta cassola de tros, a tota la zona de l'Urgell, s'en fan concursos, i hi ha molta rivalitat, per veure qui fa la cassola més abellidora.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se