Galeres flamejades
Categoria:
Tipus de plat: Tapes
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 32 galeres grans ( si pot ser, que siguin ovades )
- Sal
- Pebre negre en pols
- Conyac
- Oli d'oliva
- Julivert picolat
- Sis alls pelats
Elaboració
Primer de tot, en el pot de la batedora, posem: els alls, el julivert, i força oli d'oliva, i amb l'ajut de la batedora elèctrica, fem una picada d'all i julivert.
A part, en una paellera amb oli d'oliva, posem les galeres salpebrades, i les saltem lleugerament. Tot seguit, les reguem amb conyac, i les flamegem. Després, les reguem amb força picada, les deixem un parell de minuts, i les posem en una safata per servir-les.
Amb tot el suc que han deixat a la paella, donem unes voltes perque lligui com una salsa, i ho aboquem pel damunt les galeres, en el moment de servir-ho a taula.
Notes
En aquesta època de l'any, en tota la Costa Daurada, es potencia molt, la cuina de la galera.
Sobretot a Cambrils, tots els restaurants s'apunten a les jornades de la galera.
També cal remarcar, que no és una menja precisament "ecomòmica", peró si, molt gustosa.
Comparteix aquesta recepta: