Tupi

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

12 racions

Utensilis

Un tupi de terrissa, amb tapa.

Elaboració

En una paella amb llard, anem fregint les carns, per aquest ordre: una salsitxa, una baldana, un tall de llom, i un tall de costella, prèviament salats.
Quan són fregits, (procureu que no quedin crus, perquè és podrien fer malbé), els anem posant en el tupí, anant fent capes, fins haver fregit totes les carns.
Per acabar la tupina, en un a paella escalfem dos dits de llard, i l'afegim pel damunt del tupí per tal que ens quedi una capa de greix damunt, per conserver-ho.
Quan vulguem menjar un plat de tupina, traiem els talls que vulguem, amb l'ajut d'un estri, ho escalfem a la paella, amb el mateix greix, i ja ho tenim llest.

1h 30min

Notes

Jo l'anomeno tupinada, perqué les carns que la componen, és conserven en un Tupi, que és una gerra de terrissa, que pot ser de la mida que vulguem.
Aquesta conserva de les carns, s'acostuma a fer en èpoques i llocs més aviat freds. Peró si a casa tenim un lloc més aviat fred, també el podem fer a ciutat.
La veritat és que un plat com aquest, acompanyat d'unes mongetes fregides, és un veritable plaer.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se