Croquetes de formatge
Categoria:
Tipus de plat: Croquetes
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 4 patates més aviat grosses
- 1 tros de formatge de gruyere de 150 o 200 grams, ratllat
- 1 bossa de formatge parmesà
- 2 caixes de formatgets
- 2 ous
- Sal
- Farina blanca
- Pa ratllat
Elaboració
Bulliu 3 o 4 patates més aviat grosses més o menys 35 o 40 minuts.
Quan estiguin cuites, les deixeu refredar i tot seguit les aixefeu amb una forquilla.
Tot seguit, les poseu en una paella o cassola gran i aneu-hi afegint els diferents formatges, no de cop, sinó d'un amb un, tenint cura d'anant-los integrant, cosa que s'aconsegueix si ho remeneu mentre els afegiu.
Quan tingueu la massa ben integrada, la poseu en una safata gran,la deixeu refredar i quan estigui més o menys freda, poseu-la a la nevera, fins l'endemà.
En aquest punt, ja es poden fer les croquetes com sempre... Doneu-les forma, les paseu per la farina blanca, seguidament per l'ou i després pel pa ratllat.
Quan tingueu l'oli calent, les fregiu fins que tinguin un bon coloret.
Notes
Amb una bona amanida variada, queden perfectes...
Les patates, s'han de bullir amb pell, perquè d'aquesta manera s'evita l'excés d'aigua i va millor quan les aixafes (sempre amb forquilla).
Comparteix aquesta recepta: