Coca de tomaca

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Castelló
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

Per a la pasta:

Per al farcit:

10 racions

Elaboració

En una paella daurarem els pinyons i els reservarem.
En el mateix oli fregirem la ceba ben picada i quan estigui a punt de ser daurar-se tirarem la tomaca triturada.
La courem fins que estigui més aviat espessa.
Pelarem i traurem les llavors al pebrot i el tallarem ben petit.
Ho afegirem a la paella i salarem.
Quan la salsa estigui a punt posarem la tonyina esqueixada i els pinyons.
Donarem dos tombs i ho traurem del foc. En una llauna d'enfornar enfarinada estendrem la meitat de la pasta i la punxarem.
A sobre escamparem la meitat de la salsa i a sobre de tot l'ou dur dur picat.
Deixarem la meitat de la coca per farcir. Agafarem amb les dues mans l'extrem de la coca per farcir i la taparem.
Aquesta operació l'heu de fer ràpida, sense dubtar.
Farem un vora a pessiguets.
Repetir l'operació per a fer l'altra coca.
Punxarem a sobre la coca amb una forquilla i la courem al forn una 30 minuts.
Abans d'enfornar pintarem la coca/coques amb ou batut.
Per fer la pasta mesclarem tots els ingredients i els treballarem bé fins que quedi fina, suau i no s'enganxi a les mans.

2h

Notes

Podeu posar la meitat d'ingredients si ho prepareu per 4 o 5 persones. També és molt pràctic preparar-ho tot i després guardar-ne la meitat al congelador per una altra vegada.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se