Verat escabetxat
Ingredients
- Verat (la quantitat que desitgeu... 3 o 4 grossos)
- Farina blanca
- Oli
- Sal
- Pebre vermell
- Pebre negre en gra
- Una cabeça d'alls
- Un bri de farigola
- Llorer 5 o 6 fulles
- Una ceba mitjana
- 1/2 got de vinagre
- 1 got d'aigua
Elaboració
Quan compreu els verats, us els feu tallar a rodanxes grosses o a trossos.
Un cop tingueu el peix net i escorregut, el passeu per la farina blanca i el fregiu. Reserveu-lo.
Canvieu l'oli i hi fregiu els alls, la ceba tallada a rals, el llorer, el pebre negre en gra, i la farigola. Sense deixar de remenar i quan la ceba estigui mig cuita (no massa) hi afegiu el vinagre; quan deixi de fer el soroll característic hi tireu l'aigua. Ha de bullir uns minuts, però, no més de 10.
Mentre, distribui el verat en una cassola o safata una mica fonda i l'espolseu amb una mica generosa de pebre vermell. Tot seguit hi tireu pel damunt el que heu fet bullir durant 10 minuts.
Notes
Tingueu cura que la ceba no quedi massa cuita i penseu que l'escabetx, d'un dia per l'altre, és molt millor... De la mateixa manera es pot fer sardina escabetxada...
Comparteix aquesta recepta: