Sardines blanques

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

Elaboració

Quan volgueu Poseu en un cossi petit les sardines cobertes d'aigua, per a que deixin anar l'escata (si és necessari les ajudeu una mica fregant-les entre si). En acabar llenceu aquesta aigua, però no a la pica, ja que tendeix a embossar-se si es fa així.
Seguidament en treieu el cap i l'espina i també alguna de les espinetes que poden haver quedat dins. Quan això estigui fet, els torneu a passar per aigua.
Un cop els filets estiguin nets i polits, els distribui en una carmanyola per capes, salant-los previament. En estar col.locats, els cobriu amb el vinagre i el mig gotet d'aigua. Els tapeu i els deixeu a la nevera cuidant que vagin agafant el típic color blanc. Al cap d'unes hores els tindreu fets. Els treieu de la carmanyola i els poseu en una safata amanint-los amb una mica de pebre vermell oli i també una mica del suc que ha quedat a la carmanyola (no gaire...) només per a que no quedin secs.
Quan volgueu, es poden fer banderilles, enrotllant els filets al voltant de les olives i travessan-los amb un escuradents. Les ruixeu amb una mica del suquet de la safata...

1h

Notes

Serveixen també per a fer entrepans o llesques torrades amb tomàquet...


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se