Lluentes a la planxa
Categoria:
Tipus de plat: Tapes
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dotze lluentes,( sis per comensal)
- Oli d'oliva
- Ví blanc
- Pebre negre en pols
Elaboració
Les lluentes, són unes petxines de color marró brillant, una mica més grosses, que les cloïsses, i la carn, té una cua de color carbassa.
En una planxa ben calenta, posem les lluentes, i deixem que s'obrin.
Quan comencen a obrir-se, els hi traiem una clova, i les deixem que s'acabin de coure, cara amunt.Mentre es van coent, les reguem amb un rajolí de vi, i oli d'oliva.
Tot seguit, les espolsem amb pebre negre, i quan siguin cuites, ja les podrem treure a taula en una safata ben bonica.
Aquestes lluentes, mariden molt bé, amb una copa de cava ben fresqueta, !! bon profit !!
Comparteix aquesta recepta: