Quiche de porros

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 3 porros
  • 40 gr de mantega
  • 3 ous
  • 250 ml de nata
  • 30 gr de parmesa resient ratllat
  • 100 gr de gorgonzola

Massa d'avellanes:

  • 60 gr d'avellanes torrades senceres pelades
  • 125 gr de farina
  • 75 gr de mantega freda en daus
  • 3-4 cullerades d'aigua freda
  • Un motlle de 23 cm
  • Cigrons secs

Elaboració

Escalfar el forn a 190º.
Primer fer la massa. Pelar les avellanes, picar-les molt petites pero que no es converteixin en pols.
En un bol barrejar les avellanes amb la farina, afegir la mantega i l'aigua gelada que calgui per que la massa lligui. Fer una bola, embolicar-la amb film i deixar reposar 1 hora a la nevera.
Tallar el porros en rodanxes fines. Escalfar la mantega en una paella i ofegar el porros 5 o 6 minuts fins que estiguin tous. Sal pebrar i reservar.
Estirar la massa amb un cercle prou gran per folrar el motlle de quiche. Estendre la la massa en el motlle, apretan a les vores, punxar la base amb una forquilla. Posar a la nevera 20 minuts.
Folrar la massa amb paper sulfuritzat, omplir amb els cigrons i fornejar uns 12 minuts. Deixar el forn ences.
Trencar un dels ous, reservar la clara i batre el rovell amb els altres dos ous sencers. Afegir la nata i la mitat del permesa, posar sal i pebre i batre be.
Retirar el cogrons i el paper de la masa i amb un pincell untar amb la clara d'ou reservada. Tornar-la al forn 5 minuts, treure-la i baixar la temperatura a 180º. Repartir la mitat del gorgonzola en el fons de la tarta, per sobre els porros, cobrir amb la resta del formatge. Tirar els ous i la nata, el just per omplir el motlle. Espolvorejar la resta del parmesa per sobre. Fornejar uns 35-40 minuts fins que s'infi i es dori.
Deixar refredar uns 20 minuts abans de servit.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2763 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Mercè Pairot Rovira diu:
M´has donat una bona idea, amb aquesta massa d´avellanes la tarta de músic que he pengat al blog pot quedar més que bona.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: