Cruixent de ceba tendra, calçots i porros

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Quatre cebes tendres
  • Sis porros
  • Sis calçots
  • Sal
  • Farina
  • Oli d'oliva

6 racions

Utensilis

Una safata plana metal·lica amb un paper de cuina
Un atuell metal·lic amb tapa hermètica
Una paella gran
Una aranya de filferro

Elaboració

Primerament, netegem tant les cebes tendres, com els calçots i els porros. Tot seguit, els tallem en juliana no massa llarga, la passem per sal i farina, la fregim en una paella amb oli d'oliva, i la remenem amb l'aranya de filferro perqué no s'ens cremi.
Un cop fregida, la fiquem en la safata amb el paper de cuina, i un cop freda, la podem guardar hermèticament tancada, fins l'hora de fer-la servir.

1h

Notes

Aquesta recepta, és més aviat una guarnició que la podem anant variant segons l'època de lany en que ens trobem. Per exemple, quan no hi han calçots, la fem només amb ceba tendra i porros.
I quan no hi hagi ceba tendra, doncs la fem tant sols amb porros.
Aquesta guarnició, és molt adient tant en plats de peix, carn i aviram.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3043 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: