Cruixent de ceba tendra, calçots i porros
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Tapes
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Quatre cebes tendres
- Sis porros
- Sis calçots
- Sal
- Farina
- Oli d'oliva
6 racions
Utensilis
Una safata plana metal·lica amb un paper de cuina
Un atuell metal·lic amb tapa hermètica
Una paella gran
Una aranya de filferro
Elaboració
Primerament, netegem tant les cebes tendres, com els calçots i els porros. Tot seguit, els tallem en juliana no massa llarga, la passem per sal i farina, la fregim en una paella amb oli d'oliva, i la remenem amb l'aranya de filferro perqué no s'ens cremi.
Un cop fregida, la fiquem en la safata amb el paper de cuina, i un cop freda, la podem guardar hermèticament tancada, fins l'hora de fer-la servir.
1h
Notes
Aquesta recepta, és més aviat una guarnició que la podem anant variant segons l'època de lany en que ens trobem. Per exemple, quan no hi han calçots, la fem només amb ceba tendra i porros.
I quan no hi hagi ceba tendra, doncs la fem tant sols amb porros.
Aquesta guarnició, és molt adient tant en plats de peix, carn i aviram.
Etiquetes: Cuina de tardor Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2860 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.