Pastís de xocolata, infantil
Categoria:
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- "Pa de pessic de xocolata"
- 125 grs de farina de força
- 30 grs de cacau en pols
- 5 ous grossos
- 150 grs de sucre
- 20 grs de mantega fosa
- "Cobertura de xocolata"
- 100 grs de mantega
- 250 grs de xocolata negre per fondra
- "Crema de xocolata"
- 100 grs de xocolata
- 100 grs de mantega
- 100 grs de sucre glas
- "Altres ingredients"
- Cola de pastisseria
- Fondant per les decoracions
Utensilis
No indico el temps d´elaboració, perquè jo ho faig amb un parell de dies.
Elaboració
PA DE PESSIC
Barrejar i tamisar la farina i el cacau. Barrejar els ous i el sucre amb l´ajuda d´una batedora elèctrica batre fins obtenir el punt de relleu, triplica o quatriplica el seu volum.
Afegir a poc a poc la farina amb el cacau i despres la mantega fosa. Remenar amb delicadesa i el menys possible, perquè no baixin les clares muntades.
Abocar la pasta en un motlle rodó, untat amb mantega i enfarinat. Posar-ho al forn uns 30 minuts a 180º.
Desmotllar el pastís encara tebi. S´en tenen que fer dos.
Deixar-los refredar.
Un dels dos tallar-lo mes petit amb un motlle rodó.
COBERTURA DE XOCOLATA
Desfer la mantega sensa que bulli en un casso, retirar-la del foc i deixar reposar 10 minuts.
Amb una cullera retirar l´escuma que hi hagi a sobre. Recuperar l´oli de mantega, eviteu el suero lactic que queda al fons del casso.
Desfer la xocolata al bany maria TEBI amb la mantega clarificada.
Ya podem cobrir el pastís gran i el petit amb la xocolata, per separat.Un cop coberts posar-ho a dintra la nevera.
La xocolata que cau a sobre el marbre es pot aprofitar per un altre cop, guardan-la a la nevera.
CREMA DE XOCOLATA
Montar a punt de pomada la mantega i el sucre glas, afegir-hi la xocolata desfeta al bany maria tebi.
MONTATGE
Encolar el pastís petit a sobre el gran
Fer les decoracions de la crema de xocolata amb la maniga pastissera.
Enganxar les formes de fondant amb la cola.
Comparteix aquesta recepta: