Llibrets d'albergínia, amb xampinyons

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Elaboració

Primer de tot, netegem i filetegem els xampinyos, i els saltem en una paella amb una mica d'oli d'oliva, i un polsim de sal i pebre negre. Quan són mig cuits, els hi afegim tres cullerades de picada, i deixem que acabin de coure, uns cinc minuts, i els reservem.
A part, agafem les albergínies, les pelem i les tallem a rodelles de forma oblicua, de mig dit de gruix aproximadament, ( dues per persona ).Les posem damunt el marbre de la cuina, les espolsem amb un xic de sal perque " plorin ", i tot seguit farem els llibrets: damunt una rodella d'albergínia, posem un tall de formatge, i un tall de pernil dolç, i tot seguit ho tapem amb una altra rodella d'albergínia, presionant amb una espàtula, perqué quedi ben tancada.
Quan ja hem fet els vuit llibrets, els passem pe farina, ou batut, i pa ratllat, i els fregim amb oli d'oliva.
Quan són dauradets, els traiem i els posem damunt un paper de cuina, per treure l'excés d'oli. En el moment de servir-los a taula, posem dos llibrets, acompanyats d'un grapadet de xampinyons saltats, i !! bon profit !!

40min

Notes

Aquesta recepta, permet fer una variació : quan tenim els llibrets fregits, en posem dos en una safata per anar al forn, els cobrim amb beixamel, els espolsem amb formatge ratllat, i hiafegim un punt de mantega, i els posem en el forn a 180º, fins que són gratinats.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se