Calamars farcits de carn i bolets
Categoria:
Tipus de plat: Rostit
Típica de:
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Sis calamars de mida mitjana, (més aviat tirant a gran)
- Mig quilo de carn magra de porc
- Dues tires de cansalada de panxeta, (sense cotna)
- Sal
- Oli d'oliva
- Una cullerada de xocolata en pols
- Julivert picolat
- Pa fregit
- 50 grams d'ametlles torrades
- 50 grams de pinyons
- Tomàquet fregit de pot
- Sis alls pelats
- Una ceba picolada
- Fumet de peix, (està en les meves receptes)
- Pbre negre en pols
- Un pot de barreja de bolets de 500 grams
- Ví blanc
- Dues fulles de llorer
Elaboració
Primer de tot, netegem els calamars, i els reservem. Tot seguit, agafem les aletes i les potes, i les fregim en una paella amb oli d'oliva, i ho reservem.
Quan anem a la canssaladeria a comprar la carn magra, diem que ens passin per la trinxadora : la carn, i la cansalada de panxeta, sense cotna.
Seguidament, agafem un atuell, i barregem: les potes i les aletes dels calamars, ben picolats amb el ganivet, la carn trinxada i la cansalada, un grapat de julivert picolat, dos alls pelats i ratllats, i els bolets ben picolats amb el ganivet.
Ho barregem tot ben barrejat, ho salpebrem, i amb aquest barreja, omplim els calamars, i hi posem un escuradents al cap d'amunt, perqué no s'obrin en courels.
En una cassola de terrissa, fregim: uns alls pelats, dues fulles de llorer, i una ceba picolada, amb oli d'oliva. Quan és mig fregit, afegim tomàquet fregit, un raig de ví, i el fumet necessari per coure els calamars.
Quan ha bullit una estona, afegim els calamars a foc més aviat baix, i deixem que vagin coent-se. A part, fem una picada amb: pa fregit, dos alls pelats, julivert picolat, les ametlles, els pinyons, i una cullerada de xocolata en pols, i un cop passada per la batedora, la reservem.
Quan els calamars, són gairebe cuits, els retirem de la cassola, i passem la batedora elèctrica per la salsa, i la tornem a posar a la cassola, amb l'ajud d'un colador xinès.
Seguidament, afegim els calamars i la picada, deixem coure fins que els calamars són del tot cuits, i ja ho podrem treure a taula, després d'haver-ho corregit de sal.
Comparteix aquesta recepta: