Carlota de xocolata

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

8 racions

Elaboració

Melindros:

Treballar bé els rovells d'ou amb el sucre fins que sigui una pasta espessa; aleshores afegiu-hi a poc a poc les farines garbellades, fins que quedi ben barrejada; bateu les clares a punt de merenga i aneu-les-hi incorporant molt suaument i sense remenar-ho massa. Tot seguit poseu-ho en una mànega pastissera , i sobre una placa de forn untada aneu deixant caure la pasta, formant-ne tires d'uns 7 cm de llarg; empolsimeu-les amb sucre de llustre i poseu-ho al forn, una mica fort (200º) uns 10 minuts.

Almibar:

En un cassó poseu-hi l'aigua amb el sucre, que bulli 3 o 4 minuts; traieu-l'ho del foc, afegiu-hi el licor i deixeu-ho refredar.
Crema de farciment:
Desfer la xocolata al bany Maria tebi, mentrestant es desfà, amb un altra bany Maria ben calent batre els 4 rovells amb la meitat del sucre, fins a obtenir una crema fina i esponjosa, fora del bany Maria batre-ho una mica mes.
A part batre 50 grs de nata, que quedi ben espessa.
Batre també les clares a punt de neu afegint-li la resta del sucre.
En un cassó posar-hi els 50 grs restants de nata fins que aquesta arrenqui el bull i afegir-hi la xocolata desfeta, quan estigui ben barrejat afegir-hi la crema que hem fet amb els rovells, les clares a punt de neu i la nata muntada.
Per muntar el pastís primer folrarem un motlle amb els melindros que previament haurem sucat lleugerament amb l'almibar, a l'interior hi posarem una capa ben gruixuda de la crema de xocolata, un altra capa de melindros emborratxats, tornarem a posar una capa de crema i per finalitzar melindros sucats amb l'almibar.
Ho deixarem unes quantes hores a la nevera. És millor fer-ho el dia abans.
Per treure-ho escalfar la part de sota del motlle amb aigua calenta.
Per acabar ho decorarem com més ens agradi.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se